(Laitetaans oldie goldie classikoita:) https://www.youtube.com/watch?v=Y0kTXoOusns

Submachine. Hieno pelisarja. Kannattaa pelata. Löytyy netistä ja pääsee pelaamaan ilmaiseksi nettiselaimella. Näköjään 9 osa oli tullut maaliskuussa 2014 ja nyt kymmenes ja viimeinen osa on tulossa tänä vuonna (ehkä). ^^ Oikein mukavaa pelattavaa.

Pääsin todella pitkälle tuossa 9 osassa, mutta sitten vain meno tyssäsi. En ala mitään spoilereita tähän kirjoittamaan, mutta edistyksen tyssääminen ehkä pysähtyi hieman huonoon viimeistelyyn, jonka takia en sitten älynnyt tilannetta paremmin. Mukavan ympäripyöreästi sanottu eikö? Mutta en ala mitään spoilereita kertomaan tässä.

Saatte sitten paremman nautinnon kyseisestä pelistä. :)

Ja kuinka tämä Submachine liittyy Mensaan? Sillä tavalla, että Submachine on ongelmanratkonta peli, puzzle peli, ja olen aina tykännyt niistä ja Submachinet ovat aina antaneet sopivaa haastetta. Alku on aina helppo, mutta sitten ongelmat alkavat hieman vaikeutua, kun joutuu laajemmalla alueella pyörimään.

Noo, edelleenkin, mitenkä tämä liittyy Mensaan? No sillä tavalla, että kävin tänään Mensan kokeessa Tampereella ja nautin siitäkin. Kyseessä siis oli se ÄO-testi, josta puhuin viime viestissäni. 45 loogista päättelykykyä mittaavaa kysymystä ja 20 minuuttia aikaa vastata.

Kerkesin vastaamaan aluksi 42:teen ja sitten 43:een, mutta sitten aika loppui kesken. Kysymykset, jotka aluksi jäivät pyörimään mieleen taisivat olla 29, 32 ja 45. 29:än sain ratkaistua myöhemmin palattuani siihen ja 45:nkin olisin ehkä juuri ja juuri saanut ratkaistua alitajuisella fiiliksellä, että tämä se varmaan on, mutta aika loppui juuri kesken, kun olin merkitsemässä vastausta paperiin, joten se jäi sitten vastaamatta.

Alku oli todella helppoa minulle. Olin ihan, että onko tämä jotain pilkkaa tai jotain? Maksoinko minä oikeasti 38 euroa (ennakkomaksu, paikanpäällä olisi ollut 40€) tästä, että pääsen tekemään tällaisia tehtäviä? Ensimmäiset 20 menivät niin nopeasti kuin vain kerkesi sivuja käännellä. 21 tehtävä oli jo hieman vaikeampi ja olinkin, että jes noniin, mutta sitten, kun senkin sai ratkaistua, niin olin sitten, että jahas...

Jossain 30 tehtävän paikkeilla tahti alkoi hidastumaan ja ongelmat alkoivat olemaan oikeasti haastavia.

Ja nyt tulee pari hauskaa kohtaa. Nimittäin sitten, kun olin päässyt 45 tehtävään ja ajattelin hypätä sen yli, vaikka tiesin, että tehtävät loppuivat siihen, niin halusin varmistaa silti, että olihan se varmasti viimeinen tehtävä ja samalla kun käänsin vielä kerran sivua, niin kuulin vaimean huvittuneen tuhahduksen, että vieläkö lisää pitäisi olla? No eipä siinä. Palasin takaisin päin puremaan pähkinöitä ja miettimään asioita.

Sitten kun koe oli loppunut ja paperit kerättiin pois, niin vaikka tämän miespuolisen kokeen valvojan (joka siis keräsi ne laput) ilmekään ei värähtänyt, niin jotenkin hänestä tuli sellainen viba, että hän ajatteli hiljaa mielessään, että "Hooouuuliii shiieet." Plus vielä sitten, kun siinä kokeen jälkeen juteltiin, niin hän tuijotti välillä minua ja tietysti minä sitten katsoin häntä takaisin ja siinä vaiheessa tajusin, että hän tietää, että minä tiedän, että hän tietää ja että minä tajusin nyt, että hän tietää. :D Niin siinä sitten tuli se vahvistus minulle, että jotakin siinä minun testin tuloksessa oli sellaista, joka vavahdutti hänen maailmaansa.

Kolmas huvittava juttu on se, että kun kokeen jälkeen juteltiin, niin (tai saattoi olla ennenkin koetta) yksi siellä kokeessa mukana olleista vastaajista sanoi jotenkin, että se koehan mittaa vain 135 pisteeseen asti ÄO:ta (keskihajonnan ollessa 15). En muista saatiinko siihen suoraa vastausta, mutta tämä pisti sitten ajattelemaan, koska Mensan pääsyvaatimus on 131. No tuostahan laskee nopeasti, että kuinka monta vastausta saa mennä väärin, että tuo 131 tulee täyteen. 135 / 45 = 3 => 3 x 44 = 132 eli VAIN YKSI saa mennä väärin, jotta tuo 131 tulee täyteen. Jos 2 menee väärin, niin arvohan tippuu silloin 129:ään.

Ja minullahan juuri jäi vastaamatta kahteen kysymykseen. Toista en kerennyt vastata ja toista en vain keksinyt ajoissa. Olisi aika harmillista, jos tuo Mensan jäsenyys sitten jäisi yhden vastauksen päähän, mutta that's life. Jos se kerta niin menee, niin ei voi mitään eikä mahda mitään. Pitää sitten käydä kokeilemassa vielä toisen kerran ja lopettaa siihen, jos ei silläkään kerralla onnistu.

Mutta toisaalta taas ei ole vielä mitään varmuutta, että mitenkä nuo vastaukset oikein menevät, koska psykologi arvioi ne sitten lopullisesti ja viralliset vastaukset tulevat postissa 1-2kk aikana. Yleensä kuitenkin ovat tulleet kuulema alle kuukaudessa.

Että semmoista tänään.
Huomenna sitten kauppaan.