Joo. Tosiaan ajattelin, että laitan nyt edes sen verran viestiä teille innokkaille blogini päivystäjille, että nyt vain viime aikoina ei ole tapahtunut mitään maata mullistavaa tai mitään uutta ja ihmeellistä.

Ei ole tullut mitään mieleen, mitä pohtia tai muutakaan vastaavaa. Käykää täältä vaikka lukemassa mielenkiintoisia artikkeleita: http://www.tiede.fi/ Itse ainakin kävin. :)

Esim. nämä ovat ihan mielenkiintoisia artikkeleita:
http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/halpa_geenitesti_palasi_myyntiin
http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/samaan_tahtiin_tanssiminen_parantaa_kivunsietoa

Löytyy tuolta myös muitakin ihan mielenkiintoisia ideoita.

Sen verran tietysti voisin päivittää henkilökohtaisen elämäni menininkiä, että hankin Steampunk Rally lautapelin ja se on tosi hyvä. Olen tykännyt kovastikin tästä. Voin suositella lämpimästi kyseisen lautapelin hankkimista. ;)

 

Ainiin. Sen verran, että: http://www.tiede.fi/blogit/rajankayntia/mita_vtua_missa_energia_on

Tuon kyseisen artikkelin ihmettelyn aihe eli se, että energiaa ei voi paikantaa on väärä. (Omasta mielestäni. Voin minäkin olla väärässä, mutta siis...) Tuo tapa mitenkä energiaa, energian häviämistä ja sen paikantamattomuutta käsitellään, on väärä. Se, että jotakin mitä ei ole jossakin ei voida paikantaa ei tarkoita sitä, että se mitä se ennen häviämistään oli ei tarkoita sitä, etteikö sitä voisi paikantaa. Esim. Auton tankissa on bensaa ja se sisältää kemiallista energiaa, se käytetään sieltä 100% ajaessa ja tankki on täysin tyhjä eli 100% kemiallisesta energiasta on hävinnyt. Bensan sisältämää kemiallista energiaa ei voida enää paikantaa, koska se on muuttanut liike-energiaksi, lämpöenergiaksi jne ja itse bensa on hävinnyt sen mukana. Ei tietenkään tässä tapauksessa voida energian paikkaa paikallistaa, koska ei ole olemassa enää energiaa mitä paikallistaa!

Samalla tavalla tuossa artikkelissa se, että Maapallo luo painovoiman ja me voimme paikallistaa painovoiman maapallon ympärille ei tarkoita sitä, että painovoima yks kaks vain häviäisi jonnekin, kun 10 km korkeudesta tippuvaan esineeseen kuluu 100% painovoiman energiasta ja 100% tästä painovoiman energiasta muuttuu kappaleen liike-energiaksi. Painovoiman energia ei häviä minnekään vaan se muuttaa muotoaan. Painovoiman energia menee nollaan, mutta se se varsinainen energia säilyy edelleen ja se muuttuu liike-energiaksi. Havaittava PAINOVOIMA häviää ja se muuttuu LIIKKEEKSI, mutta energia säilyy. Samalla tavalla kuin bensan kemiallinenkin energia voidaan paikantaa siihen bensaan, niin samalla tavalla maapallon painovoimakin voidaan paikantaa tähän meidän maapalloon ja jokaiseen atomiin. Sen bensan kemiallinen energia vain häviää käsitteenä siinä itse bensassa samalla tavalla kuin maapallon painovoima energia häviää käsitteenä maapallon painovoimasta, kun nämä molemmat energiat muuttavat olomuotoaan.

Ja se mitä ei ole olemassakaan jossain, niin sitä ei tietenkään voi paikallistakaan. Sama asia kuin yrittäisi jakaa vaikka lyijykynän nollaan osaan. Kahteen osaan sen voi jakaa sillä, että sen katkaisee keskeltä kahtia. Yhteen osaan sen voi jakaa sillä tavalla, että sille ei tee mitään ja nollaan osaan jakaessa se pitäisi hävittää täysin olemattomiin. Ja kun se on hävitetty olemattomiin, pois tästä olemassa olevasta maailmasta, niin ei tietenkään sitä voi silloin paikallistaa!

(Jotenkin näin minä tuota mietin. En nyt pysty muistamaan enää tarkalleen miten tuo asia meni, kun mietin sitä sängyssäni maatessani kännykällä tuota sivustoa selatessani jotain reilu viikko sitten.)

 

Also: http://yle.fi/uutiset/tutkija_uskoo_loytaneensa_merkkeja_naapuriuniversumeista/8428802

Toisia universumeja saattaa sittenkin olla olemassa rinnakkain meidän universumin kanssa. Se mitä me emme näe ei tarkoita sitä etteikö sitä voisi olla olemassa. :) Tosin tuo asia on vielä niin alkuvaiheessa, että tuohon ei oikeasti voi sanoa juuta eikä jaata, että mikä tuon asian lopullinen tulos on ja muutenkin tuo on hyvin kyseenalaistettu teoria ja tulos tiedemaailmassa, mutta itse haluan pitää kaikki ovet avoimena ja ripustua tuohon hokemaan, että se mitä me emme näe ei tarkoita sitä etteikö sitä voisi olla olemassa. :)

Mutta tuossa nyt teille jotain purtavaa uskolliset lukijani.

Hyvää alkavaa viikkoa. ;) Also NINE - ELEVEN!!! :OOOOOOOOOOOOO